ANMELDELSER
romaner
Bartleby og Co. 4
40 ÅRS LYKKELIG ENSOMHED
TANGO MORTALE
Rejsende i Litteratur
Av, for sagomel
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Vejen til Vemb
Vejen til Vemb
Tango Mortale
Rejsende i Litteratur
Rejsende i Litteratur
Rejsende i Litteratur
Gazellernes Sø
Gazellernes Sø
Gazellernes Sø
Gazellernes Sø
Batleby og Co. 4
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Bartleby og Co. 3
Bartleby og Co. 2
Bartleby og Co.


billedbøger
DE TRE Bind 3, DEN SORTE BOG, MARLOW 1
DE TRE bind 3
Av, for sagomel / Hest & Hund
Av, for sagomel
DE TRE Bind 3
Marlow 1
Marlow 1
Marlow 1
Pigen uden arme
Av, for sagomel
DE TRE bind 1 og 2
Benni Båt 4
Benni Båt 3
DE TRE bind 1 og 2
DE TRE bind 1 og 2
DE TRE bind 1 og 2
DE TRE Bind 1 & 2
Carlos & Co 7
DE TRE bind 1 & 2
Min familie 6
Min familie 5
Min familie 4
Min familie 3
Min familie2
Min familie1
Carlos & Co. 6
Carlos & Co. 5
Carlos & Co. 4
Carlos & Co. 3
Carlos & Co 2
Carlos & Co
Benni Båt 2
Benni Båt 1


drenge og pigebøger
Gø eller dø!
MIKKEL - DU ER PÅ!
Mikkel og de andre i Spanien.
Mikkel og de andre i Spanien.
Mikkel ved grænsen.
Mikkel ved grænsen
Mikkel ved grænsen
Mikkel & Co. (4)
Mikkel & Co. (3)
Mikkel & Co. (2)
Mikkel & Co (1)
Mikkel (5)
Mikkel (5)
Mikkel (4)
Mikkel (3)
Mikkel 2
Mikkel
 
Bøger med K
Af Morten E Nørskov

Hvem er du henne, Oscar? Der er gået Oscar og K i børnebøger. Hunulven Ilse Haugaard har skrevet om K. - enlig søn. Thomas barnet du ikke kan nå i os alle sammen Thurah har skrevet om Oscar bliktromme Grass. Ud af dette g rassateri er der opstået en Oscar K., der skriver om bedemandens søn Mikkel. Det er årets mest trend, og hvor blev Kafka af? Men bøgerne er lige ud ad landevejen. Oscar K.s Mikkel er en klassisk børnebog, hvor det moderne barn suser frem og tilbage mellem to hjælpere. Den ene hedder Nick Damgård, og det er fandeme et fint navn til en halvtredser helt. Den anden er suresen over alle, Eminem. Det er der kommet en bog ud af, der går an uden at være prangende. Oscar K. holder frikvarter, kunne den også have heddet. Den kan være god for de tolvårige.

lises K. er af en anden støbning og til mindre sjæle. Uden at være prangende. Det er alt sammen meget normalt og på det jævne for K. Det lever bogen sig fint ind i, men den bliver ikke stående, kun på hylden. Det er let læst genkendelighed hele vejen, og det sjove er lidt sjovt, og det skæve er lidt skævt og så ikke mere. Den kan være god for de syvårige.

Thomas T.s efterhånden gamle bog om klassikere fortalt for dem der lugter af mælk og tis er heller ikke særlig god, eller prangende, for at holde stilen. Jeg har læst om Grass' Bliktrommen, om Cervantes' Don, om Dostojevskijs Forbrydelse og straf, om Goethes Faust. så sad jeg bagefter og tænkte, at disse bøger er overvurderede, og tænkte så, at det ikke kan have været meningen, hvorefter jeg spontant brød ud i tanken, at Thomas T.s bog ikke er god nok og mest for meget små voksne, mens børn og ældre ikke fortjener at klemmes ned i disse Det bedste-reduktioner. Måske god for dem i Hvidding (lille by uden for Ribe (lille by uden for Esbjerg (den med havnen)) hvor man laver ost og viser nøgenbilleder til hinanden af Helle, der flyttede til Stevns uvist af hvilken årsag, og hun er da pæn nok, men meldte sig så ind i et parti, vi ikke lige husker, hvad hedder, men der altså, Hvidding).

Hvorfor er jeg så sur, spørger symaskinen. Jeg er ikke sur. Hvorfor er du led, spørger rejeosten. Jeg er ikke led. Du er tyk, siger Besyv Med. Ja, okay, men det er ikke relevant. så går jeg ud i køkkenet og tager et stykke med K. på og deler med hanhunden Oscar. Han gør mellemfornøjet, han er mest til Stryhns, men når jeg ikke kan få det, som jeg vil have det, så skal han heller ikke. Oscar henter Venedikt Jerofejevs Moskva-Petusjki og lægger den på køkkengulvet foran køleskabet. Jeg åbner en Stryhns. Sådan kom vi igennem det igen.