ANMELDELSER
romaner
Bartleby og Co. 4
40 ÅRS LYKKELIG ENSOMHED
TANGO MORTALE
Rejsende i Litteratur
Av, for sagomel
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Vejen til Vemb
Vejen til Vemb
Tango Mortale
Rejsende i Litteratur
Rejsende i Litteratur
Rejsende i Litteratur
Gazellernes Sø
Gazellernes Sø
Gazellernes Sø
Gazellernes Sø
Batleby og Co. 4
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Italiensrejsen
Bartleby og Co. 3
Bartleby og Co. 2
Bartleby og Co.


billedbøger
DE TRE Bind 3, DEN SORTE BOG, MARLOW 1
DE TRE bind 3
Av, for sagomel / Hest & Hund
Av, for sagomel
DE TRE Bind 3
Marlow 1
Marlow 1
Marlow 1
Pigen uden arme
Av, for sagomel
DE TRE bind 1 og 2
Benni Båt 4
Benni Båt 3
DE TRE bind 1 og 2
DE TRE bind 1 og 2
DE TRE bind 1 og 2
DE TRE Bind 1 & 2
Carlos & Co 7
DE TRE bind 1 & 2
Min familie 6
Min familie 5
Min familie 4
Min familie 3
Min familie2
Min familie1
Carlos & Co. 6
Carlos & Co. 5
Carlos & Co. 4
Carlos & Co. 3
Carlos & Co 2
Carlos & Co
Benni Båt 2
Benni Båt 1


drenge og pigebøger
Gø eller dø!
MIKKEL - DU ER PÅ!
Mikkel og de andre i Spanien.
Mikkel og de andre i Spanien.
Mikkel ved grænsen.
Mikkel ved grænsen
Mikkel ved grænsen
Mikkel & Co. (4)
Mikkel & Co. (3)
Mikkel & Co. (2)
Mikkel & Co (1)
Mikkel (5)
Mikkel (5)
Mikkel (4)
Mikkel (3)
Mikkel 2
Mikkel
 
Min familie
Af Grith Lygum

Kom med til fødselsdag i Oscar Ks Min familie. Oscar fylder otte år og har fået en mundharmonika. Han tager også billeder af sin familie og forklarer hvem de hver især er, det tager lang tid og er omstændigt, for Oscars familie er noget for sig.

I Min familie fortæller Oscar K. historien og Dorte Karrebæk har lavet de sjove og ret specielle tegninger, af en sjov og ret speciel familie. Oscar fylder otte år, han er en hund og præsenterer os for sin store hundefamilie. Det er ikke en helt almindelig familie, de har giftet sig på kryds og tværs som det jo er i dagens Danmark. Der er røget personer, eller rettere hunde, ind og ud af familien. De har hver især deres tilknytning og historie, og med galgenhumor og temmelig meget skørhed skildres familie så side for side.
Der er for eksempel Carl Emil der er vagthund, han er Oscars far og går med briller. Så er der de to Jens´er, den ene er Oscars lillebror og den anden er hundehandlerens søn Jens, han pakkede tandbørsten og flyttede ind hos Oscar. Hunden med fletningerne er Oscars storesøster, hun har en anden far, hvilket Oscars far er ret sur over! Vagn, den anden far, er vagthund og sejler på verdens have og skriver postkort hjem. Så er der Oscars farfar, Johannes, han var engang fårehund. Oscars farmor der var gårdhund, hed Ellen og strikkede så smukt, er der ikke. Hun døde sidste sommer, bedstefar får tårer i øjnene når han tænker på hende. Så er der Olga der ikke er tante men bliver kaldt det, hun henter mad til bedstefar i Brugsen. Og så videre og så videre. Oscar selv ser vi først til slut, ham har de nemlig låst inde i skabet fordi han spillede på sin nye mundharmonika.
Historien om Oscar er sjov og særdeles underholdende. Skildringen af denne ret usædvanlige familie er herlig og man er godt underholdt hele vejen igennem bogen. Tegningerne af Dorte Karrebæk passer fantastisk til Oscar K.s historie, også de er lidt skæve og vinklede. Det går godt hånd i hånd.
4 ud af 6 bogorme. For en virkelig sjov historie med lige så skægge tegninger. Jeg kunne godt ønske at historien var lidt længere, den slutter lige som det bliver rigtig sjovt, derfor mangler der to bogorme. Ellers er det en rigtig dejlig børnebilledbog. Samarbejdet mellem Oscar K. og Dorte Karrebæk måtte rigtig gerne resultere i flere dejlige børnebilledbøger, jo tak, men længere tak.