2009.10.01
MERE AF DEN SLAGS af Bent Rasmussen i Skolebiblioteket

Det gode makkerpar Oscar K. Og Dorte K. har lavet en ny, sjov og anderledes serie i Gul Dingo (3. klasse) – og den lover mere end godt og burde egentlig hedde ”Den skæve serie”, for skæve, det er historierne. Foreløbig er to af titlerne udkommet, ”Skot” og ”Skot på børnehjem”.

Skot er en forældreløs dreng, der pludselig dumper ned i en 3. klasse – bogstaveligt talt ude fra det ydre rum, men sådan skal det bare være, når det er Oscar K., der fører pennen. I begge bøger er der kostelige scener fra skolen, leg med ord og fantastiske hændelser, som man underligt nok tror på. Skot kan fx. høre, hvad andre tænker – også læreren (det er ikke rare sager!), og han kan se store Kents usynlige, blinde kanin.

I ”Skot på børnehjem” får Skot sig et hjem på et nedlagt børnehjem, hvor han møder den evigt forkølede kat Schnot og den døvstumme dreng Malte, der spiller blokfløjte. Også Malte finder Skot en kanal ind til, så det er muligt at kommunikere.

Man kan mærke, at Oscar K. leger godt, og Dorte K. følger flot med ”på” billeder. Nu må man så pænt vente på de næste bind, for nogle små grønne rummænd lurer ind ad vinduerne. Lise Jæger, redaktør på Gyldendal, har lavet den læsepædagogiske bearbejdelse. Det er imponerende, hvad der kan puttes ind i – og komme ud af – en læse læse-let-historie. Mere af den slags.